Om de lange winter te doorbreken, biedt VEG in 2024 opnieuw een digitale Winterconferentie aan. De winterconferentie staat open voor alle christenen van alle denominaties.

Vijf avonden lang bieden we een webinar aan rond een variatie aan thema’s.

Thema’s

Maandag 22 januari: Burnout & stress (Bethesda)
Door Marina De Joode
Ook christenen worstelen met burnout & stress. Marina legt ons uit wat burnout en stress juist zijn en geeft ook enkel praktische handvaten. Er is zeker ook een moment voor vragen.
Meer informatie volgt.


Dinsdag 23 januari: Verhalen uit de vervolgde kerk
Door OMF, Open Doors, Hulp aan de Verdrukte Kerk & Gave Veste.
Drie verhalen uit de vervolgde kerk.
Verhalen van christenen uit Laos.
Tijd voor vragen en gebed. 
Meer info volgt


Woensdag 24 januari: Workshop Discovery Bible Study
Discovery Bible Study (DBS/Ontdekkingsbijbelstudie) is een bijbelstudie methode die heel makkelijk aan te leren is. Het is de bedoeling om deze methode in kleine groepen te gebruiken. Je kan deze methode thuis gebruiken in de context van het gezin, of in jouw bijbelkring. Ook is hij bruikbaar bij nieuw-gelovigen. In deze workshops leren we je de methode aan en zal je in groepjes een korte versies doorlopen van deze methode.


Donderdag 25 januari: Kerkverlating onder Vlaamse jongeren
Jonge generaties verlaten de kerk massaal. Hoe komt dat en wat kunnen we eraan doen? Onder leiding van Anou Troch deed het EJV in 2022-2023 onderzoek naar kerkverlating onder Vlaamse jongeren. De resultaten en manieren om ermee aan de slag te gaan worden door Rebecca Cauwels van het EJV gepresenteerd tijdens dit webinar.


Vrijdag 26 januari: Discipelschap
Door VEG werkgroep ‘Leergezel’
Een discipel is iemand die heel zijn leven deelt met Jezus. Het gaat om ‘levensbreed’ leren. Zoals er in een ruimte met kamerbreed tapijt geen stukje onbedekte vloer is, zo is er in het leven van een discipel niets dat niet door Jezus bedekt wordt.
Een discipel maakt discipelen zoals een meubelmaker of timmerman: om zijn doel te bereiken gebruikt hij allerlei gereedschappen. Gaandeweg leert hij welk instrument in een bepaalde situatie het beste werkt. Ook de timmerman is nog een onvoltooid werkstuk en het is misschien wel uitgerekend het meubel waaraan hij timmert dat hem zelf vormt. Een onvoltooid werkstuk zijn wij allemaal en is ook onze kerk. Dat geeft niet, want we hebben een kundig bouwmeester en een voortreffelijk bouwplan.
In deze workshop denken we na over het grote doel, hoe we dat kunnen opsplitsen in kleine subdoelen en welke gereedschappen beschikbaar zijn om ons daarin te helpen.


Programma

Elke avond van 20u – 21u30 via Zoom
De ZOOM link is voor alle workshops hetzelfde: http://zoom.veg.be
Deze zal opengaan om 19u55. Na de workshop is er ook nog altijd gelegenheid om na te keuvelen zonder dat het opgenomen wordt.

U kan ook volgende gegevens rechtstreeks in ZOOM invoeren.
Vergadering-ID: 832 4204 6912
Wachtwoord: 131685

Schrijf je nu hier in!
Klik hier

Waarom inschrijven?
Na inschrijven krijg je een welkomstmail met alle gegevens. Je wordt de dag zelf nog eens herinnerd en na afloop krijg je alle links naar de Youtube-opnames moest je een workshop gemist hebben.

De Winterconferentie 2024 is volledig gratis. We vragen een vrije bijdrage. U kan via onze QR-code Givt een gift geven of storten op ons rekeningnummer met vermelding van “Winterconferentie Gift”. 1/3 van de gift zal gebruikt worden om de kosten van de Winterconferentie te coveren. 2/3 van uw gift zal gebruikt om zendingsprojecten te ondersteunen.

VEG
BE74 0013 5462 5107
mvv. Winterconferentie Gift